Politika

DEJAN VUKŠIĆ IZJAVIO DA ZA VRIJEME NJEGOVIH MANDATA U ANB-U NIJE BILO NEZAKONITOSTI

Autor Mirela Ljumić Izvor RTCG

Bivši direktor ANB-a i lider Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić izjavio je, da za njegovog mandata u ANB-u nije urađeno ništa nezakonito.

Izvor: YouTube - printscreen

,,Bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost i lider Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić kazao je, u emisiji Link na Radiju Crne Gore, da za njegovog mandata u ANB-u nije urađeno ništa nezakonito, a skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu upoznat je sa radom Agencije u tom periodu", saopštava RTCG.

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu i jedan od lidera DF-a Milan Knežević pročitao je ranije u parlamentu spisak od preko 270 osoba koje je, kako tvrdi, ANB nezakonito prisluškivala.

Vukšić kaže da je informacije o tim slučajevima za vrijeme mandata u ANB-u dostavio tužilaštvu.

“Sve te afere o kojima se govori u medijima u vrijeme mog mandata u ANB-u mogu reći da je ta afera i razotkrivena. Tako da je cjelokupna dokumentacija koja je vezana za taj slučaj dostavljena tužilaštvu i ono što mogu reći jeste da je u pitanju dokumentacija koju pojedinci u ANB-u nijesu pribavili na zakonit način, odnosno za koju ne postoji adekvatan odluka Vrhovnog suda kojom bi određene radnje bile dozvoljene”, kazao je Vukšić.

Menadžment kojim je on rukovodio, kako kaže, otkrio je te slučajeve.

“Odgovorno tvrdim da u vrijeme mog mandata u ANB-u nije preduzela nijednu mjeru bez odluke Vrhovnog suda”, kazao je Vukšić i dodao da je o svemu informisan i Odbor za bezbjednost i odbranu.

Misli i da je za njegovog mandata od godinu i po dosta urađeno.

“Smatram da jeste urađeno za taj vremenski period dosta. Rađeno je na profesionalizaciji”, naveo je Vukšić, prenosi RTCG.

Dodaje da se radilo na odstranjivanju struktura koje su nezakonito radile.

“Odgovorno tvrdima da su pojedinci, koji su rukovodili ANB-om i bili u menadžmentu, podredili tu institiciju jednoj političkoj strukturi, odnosno DPS-u”, naveo je Vukšić.

,,Kaže i da je bilo službenika ANB-a koji su bili žrtve i koji nijesu mogli da znaju da za neke radnje nije bilo odobrenja Vrhovnog suda", zaključuje RTCG.