Politika

VUKČEVIĆ NIJE DOZVOLIO ČLANOVIMA KOMISIJE DA GLASAJU O DNEVNOM REDU!

Autor Anđela Pešić Izvor RTCG

Predsjednik Izborne kosije Glavnog grada Veselin Vukčević rekao da su se stekli uslovi za odbacivanje prigovora koji su na dnevnom redu današnje sjednice, jer su podnijeti nakon isteka roka.

Izvor: PG biro

Sjednica Izborne komisije (IK) Glavnog grada na čijem dnevnom redu je razmatranje prigovora je počela.

Predsjednik IK Veselin Vukčević rekao je da su se stekli uslovi za odbacivanje prigovora koji su na dnevnom redu današnje sjednice, jer su podnijeti nakon isteka roka.

Na dnevnom redu sjednice je razmatranje prigovora Zorana Mustura, Blagote Krkeljića i Luke Krgovića, svi od 4. novembra 2022. godine.

Predsjednik Izborne komisije Veselin Vukčević kazao je da su se stekli uslovi da se odbace sva tri prigovora, jer su podnijeti nakon isteka roka.

Član izborne komisije Radosav Jokić predložio je dopunu dnevnog reda, da se uvrsti i objavljivanje konačnih rezultata izbora.

Vukčević ponovio da neće prekršiti Zakon o izboru odbornika i poslanika koji predviđa da se rezultati ne mogu proglasiti dok se Ustavni sud ne izjasni po žalbama.

Kako navode u pozivu članovima komisije, sjednica koja se održava u sali skupštine Glavnog grada, zakazana je uvažavajući uputstvo Državne izborne komisije od 11. novembra.

Državna izborna komisija, po zahtjevu Pokreta Evropa sad, ocijenila je da je Vukčević, na insistiranje većine članova, dužan da zakaže sjednicu podgoričke izborne komisije.

Iz DIK-a su, međutim, potvrdili Vukčevićev stav da se konačni rezultati izbora u Podgorici ne mogu proglasiti dok god Ustavni sud ne da mišljenje na podnijete žalbe.

Možda ce vas zanimati