Politika

MEDOJEVIĆ: Đukanović odbio politički dijalog, LIDERI DF-a NAPUSTILI SASTANAK

Autor Anastasija Đonović Izvor MINA

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, nedolaskom na sastanak koji je organizovala predsjednica Skupštine Danijela Đurović, odbio je politički dijalog i poslao poruku da nije zainteresovan za rješavanje krize.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Medojević kao i Andrija Mandić i Milan Knežević napustili su sastanak koji je počeo u Skupštini Crne Gore nakon deset minuta.

Medojević je novinarima u Skupštine kazao da je bilo vrijeme da lideri nađu kompromis.

"Ja sam u dopisu posebno insistirao da se okupe lideri stranaka. To je format u kojem možete da vidite da li postoji volja“, rekao je Medojević.

On je naveo da se DF ozbiljno pripremio za sastanak u Skupštini.

„Ja sam pripremio konkretan predlog, ali danas je Đukanović odbio politički dijalog i time poslao poruku da nije zainteresovan za rješavanje krize“, kazao je Medojević.

On je rekao da su u DF-u, pošto Đukanović i lider Socijaldemokratske partije Raško Konjević nijesu došli, ocijenili da ne postoje politički uslovi da se sastanak održi.

Prema riječima Medojevića, očigledno da nijesu svi shvatili trenutak u kojem se Crna Gora nalazi i odbili su politički dijalog.

„Nije nam drago zbog toga. Odgovornost je na Đukanoviću“, kazao je Medojević.

Mandić je najavio da će opet staviti u proceduru inicijativa za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je Đukanović povrijedio Ustav.

„Uz novo glasanje o izmjenama Zakona o predsjeduku i izjašnjavanje o kandidatima za sudije Ustavnog suda“, rekao je Mandić.

On je naveo da su danas dobili jasan odgovor od onih koji su u opoziciji od 30 avgusta. 2020. godine.

„Za DF je značajno da imamo stabilnu većinu od 41 poslanika“, dodao je Mandić.

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović rekao je da su on i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić odlučili da takođe napuste sastanak, nakon što su to učinile kolege iz DF-a.