Politika

BRIGADNI GENERAL MILUTIN ĐUROVIĆ DOBIO SAGLASNOST ODBORA!

Autor Anđela Pešić Izvor MINA

Odbor za bezbjednost i odbranu jednoglasno je podržao predlog da brigadni general Milutin Đurović stupi na funkciju vojnog izaslanika u Njemačkoj, ali i Poljskoj, Letoniji, Litvaniji, Estoniji, Belgiji, Holandiji i Lukseburgu na nerezidentnoj osnovi sa mjestom stanovanj

Izvor: printscreen/youtube/skupština crne gore

Nastavljena je 35. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu. Kako se navodi na sajtu Skupštine, na sjednici Odbora izvršiće se kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, ali i razriješenih ministara odbrane Raška Konjevića i vanjskih poslova Ranka Krivokapića.

U okoviru prve tačke Odbor saslušava vojnog diplomatskog predstavnika, brigadnog generala Milutina Đurovića.

Odbor za bezbjednost i odbranu jednoglasno je podržao predlog da brigadni general Milutin Đurović stupi na funkciju vojnog izaslanika u Njemačkoj, ali i Poljskoj, Letoniji, Litvaniji, Estoniji, Belgiji, Holandiji i Lukseburgu na nerezidentnoj osnovi sa mjestom stanovanja u Berlinu.

"Izvršiće se i saslušanje doskorašnjeg v.d. direktora Agencije zanacionalnu bezbjednost Sava Kentere, v.d. vrhovnog državnog tužioca Maje Jovanović, glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i pomoćnika direktora Uprave policije Dejana Kneževića”, povodom aktuelnih dešavanja u bezbjednosnom sektoru, sa posebnim osvrtom na pitanje o eventualnom švercu cigareta i oblasti međunarodne diplomatije.