Politika

"PLANIRA LI AEM DA I SPUTNIKU DODIJELI NACIONALNU FREKVENCIJU?"

Autor Anastasija Đonović

Medijski centar DPS-a oglasio se saopštenjem povodom činjenice da je televiziji "Adria", odlukom Agencije za elektronske medije, dodijeljena nacionalna frekvencija.

Izvor: DPS Crna Gora

"Crnogorsku javnost zatekla je informacija da je AEM dodijelila nacionalnu frekvenciju televiziji "Adria", čijem je vlasniku od strane ANB-a zabranjen ulaz u Crnu Goru iz razloga nacionalne bezbjednosti?!", započinje se u saopštenju.

"Zato postavljamo pitanje članovima Savjeta AEM, koji su glasali za ovu odluku, a to su Branko Bošković, Milan Radović, Edin Koljenović ali i direktoru AEM Nikoli Ivanoviću kojim su se kriterijumima rukovodili kada su ovoj televiziji dodijelili nacionalni resurs i sa kakvim pravom su to uradili ako je već vlasnik te televizije za ovu državu sporan i ne može u njoj da boravi. Ovakva odluka Savjeta liči na neku vrstu kompenzacije Stojiljkoviću, za deportovanje iz Crne Gore zbog neprijateljskog djelovanja prema našoj državi", dodaju iz DPS-a.

"Crnogorski medijski prostor je zatrovan lažnim vijestima, trgovinom uticajem, ruskom ratnom propagandom i velikosrpskim narativom. Odluka da se jedan tako važan resurs da posredno na korišćenje osobi koja prema procjeni bezbjednosnih organa ugrožava nacionalnu bezbjednost je skandalozna. Uz to donijeta je namjerno u specifičnom trenutku, nakon lokalnih izbora, kako bi prošla ispod radara javnosti. Šta je sljedeće, da Savjet AEM, dodijeli nacionalnu frekvenciju Sputniku?" , zaključuje se u saopštenju.