Politika

U TOKU JE SJEDNICA VLADE: Razrješeni državni sekretari Ministarstva odbrane i Ministarstva vanjskih poslova

Autor Anastasija Đonović Izvor Standard

U Vladi Crne Gore u toku je 25. sjednica 43. sastava u tehničkom mandatu, prenosi Standard.

sjednica Vlade Crne Gore
Izvor: Vlada CG

Premijer u tehničkom mandatau Dritan Abazović na početku sjednice konstatovao je prestanak mandata:Krstu Peroviću i Asmiru Pepiću, državnim sekretarima u Ministarstvu odbrane, kao i Ljubomiru Mušuroviću, državnom sekretaru u Ministasrtvu vanjskih poslova i Dragici Anđelić, generalnoj sekretarci u Ministastvu vanjskih poslova.Njima je prestala dužnost po automatizmu kada je prestala dužnost ministrima – kazao je Abazović.

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Đurović Novaković predložila da se Aleksandar Bulatović razriješi sa mjesta direktora Nacionalnih parkova.

Ministar Vasilije Lalošević kandidovao je predlog o poptrebi sufinansiranja za učešće na evropskim i svjetskim takmičenjima. On je kandidovao i informaciju o potpisivanju ugovora o zakupu poslovnog prostora, odnosno, kako je rekao, raskidu tog ugovora.

”To je potreba rješavanja gorućeg pitanja prostorija Ministarstva sporta i mladih. Mi smo pod prijetnjom da ćemo biti iseljeni. Postoji nekoliko varijanti, jedna je da izdržimo par mjeseci dok se ne nađe neki novi prostor. Ne bih ja davao ovolike pare nikome. Dakle da potpišemo taj ugovor i da ga raskinemo kada nađemo novi prostor”, kazao je Lalošević.

Ministar Marko Kovač kandidovao je predlog mišljenja na inicijativu na pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.