Politika

Bogdanović: Dio naših oponenata planira incidente

Autor Anastasija Đonović Izvor MINA

Dio političkih oponenata Demokratske partije socijalista (DPS) planira da u nedjelju izazove incidente i opstruira izborni proces tokom izbornog dana, rekao je generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Bogdanović je kazao da je to jasno na osnovu svih informacija kojima u toj partiji raspolažu, a čiji su dio u četvrtak predočili javnosti.

"Od plasiranja dezinformacija, sve do najotvorenijih vidova pritiska na birače, u planu je čitav niz ozbiljnih zloupotreba i otvorenog narušavanja samog izbornog procesa", rekao je Bogdanović.

On je rekao da su u DPS-u, težeći demokratskim i fer izborima, dužni da još jednom upozore javnost na njihova saznanja.

"Ne bi to bio prvi put da naši oponenti pribjegavaju tome, no postoje jasne naznake da će ovog puta pokušaji opstrukcija biti najradikalniji i da neće biti birana sredstva, a sve u cilju što većeg narušavanja ustavnog i demokratskog prava građana da biraju”, smatra Bogdanović.

On je apelovao na nadležne organe da ta upozorenja dožive ozbiljno.

“Apelujemo i da preduzmu sve kako bi osujetili plan pojedinih političkih subjekata da u nedjelju, naročito u Glavnom gradu, izborni dan i noć proteknu uz incidente”, rekao je Bogdanović.

On je kazao da će, u slučaju da se ogluše o ta upozorenja, smatrati upravo nadležne najodgovornijima za svaki pojedinačni slučaj izazivanja nestabilnosti tokom izbornog dana.