Politika

UVEĆANJE ZARADA ZAPOSLENIM U MUP-u OD PRVOG JANUARA

Autor Kristina Milović Izvor CdM

"Tema sastanka bila je namjera ministra Filipa Adžića da se nađe adekvatan model za umanjenje cijene metra kvadratnog stambenog prostora u objektu čija je izgranja planirana u Baru za zaposlene u MUP, UP i ANB", prenosi CdM

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Tokom naredne nedjelje predstavnici Sindikata Uprave policije sastaće se sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem i ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem, u cilju postizanja dogovora u vezi potpisivanja Kolektivnog ugovora i povećanja zarada zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje će se realizovati od 1. januara 2023. godine, saopšteno je iz MUP-a, piše CdM.

Na inicijativu sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Mirka Kovačevića, danas je održan radni sastanak sa predstavnicima Sindikata Uprave policije Mladena Šuškavčevića, kao i sindikalnih predstavnika zaposlenih u Baru Valentine Stojanović i Žarkom Radulovićem.

Tema sastanka bila je namjera ministra Filipa Adžića da se nađe adekvatan model za umanjenje cijene metra kvadratnog stambenog prostora u objektu čija je izgranja planirana u Baru za zaposlene u MUP, UP i ANB.

“Na sastanku je dogovoreno da MUP i Sindkat upute Vladi Crne Gore Prijedlog sporazuma o obezbjeđenju godišnje podrške za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u navedenim institucijama, kojim bi se obezbijedila određena finansijska podrška za projekat u Baru”, navodi se u saopštenju, saopštava CdM.

Pored navedenog, na sastanku je bilo riječi o modelu povećanja zarada zaposlenima i iskazanoj podršci predsjednika Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u policiji, te potpisivanju Kolektivnog ugovora i modelu da se stvore uslovi kako bi poslodavac besplatno ustupio placeve u opštinama gdje postoji realna mogućnost za izgradnju stambenih objekata za zaposlene u bezbjednosnom sektoru.