Politika

BIVŠI FUNKCIONERI PRIČINILI CRNOJ GORI VIŠEMILIONSKU ŠTETU, ABAZOVIĆ PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU!?

Autor Mirela Ljumić

Premijer Dritan Abazović kazao je da je Specijalnom državnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv više bivših visokih funkcionera zbog sumnje da su, prilikom dodjele stambenih kredita, pričinili višemilionsku štetu budžetu Crne Gore.

Izvor: MONDO/ Nikoleta Vukčević

Abazović je na konferenciji za novinare rekao da je krivičnu prijavu podnio, između ostalih, protiv Predraga Boškovića, Damira Šehovića, Suzane Pribilović, Dragice Sekulić i Osmana Nurkovića.

On je kazao da bi trebalo odlučiti o skidanju imuniteta poslanicima koji su obuhvaćeni krivičnom prijavom.

Abazović je rekao da su dostavili veliki broj dokazala i da smatra da će neko odgovarati za zloupotrebu službenog položaja.

On je kazao da je, prilikom transporta građe iz Vlade prema Državnom arhivu, nestalo 60 registratora.

Kako je naveo, te podatke nijesu objavili jer su ljudi iz prethodne Vlade poslali zahtjev Državnom arhivu da se na ta dokumenta stavi oznaka interno na 30 godina.

"Donijeli smo novu odluku. Skinuli oznaku interno sa ovoga. Sve treba da bude transparentno. Završili smo procedure i sada će sve biti objavljeno", istakao je Abazović.

On je kazao da će danas objaviti i podatke u vezi sa dodjelom stanova.

Pravni savjetnik premijera Ivo Šoć kazao je da procijenjeno da je prilikom odlučivanja o zahtjevima za dodjelu stanova i kredita pričinjena šteta od 1,8 miliona EUR.

On je objasnio da se podnesena krivična prijava odnosi samo na stambene kredite.