Politika

ABAZOVIĆ O KRIVOKAPIĆU I KONJEVIĆU: IZJAVLJUJU SVE I SVAŠTA, PRAVE DIPLOMATIJU I ODBRANU NA SVOJ NAČIN!

Autor Anđela Pešić Izvor Vijesti

"Mislim da je okej da se to predloži jer ne znamo kad ćemo imati novu. Da ćemo je imati za dvadesetak dana, ovo bi bilo besmisleno. Ali ovako, ne možemo imati u diplomatskoj mreži ljude koji zastupaju stavove DPS-a", rekao je Abazović

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da sa Rankom Krivokapićem i Raškom Konjevićem više ne mogu da rade, jer ne prate politiku Vlade.

"Izjavljuju sve i svašta, prave diplomatiju i odbranu na svoj način", pojasnio je on na konferenciji za novinare nakon sjednice Odbora za odbora za bezbjednost i odbranu.

Kako je kazao, "baš je u strahu od njih dvojice", ali i poručio da Vlada obavlja sve Ustavom zagarantovane obaveze.

"Mislim da je okej da se to predloži jer ne znamo kad ćemo imati novu. Da ćemo je imati za dvadesetak dana, ovo bi bilo besmisleno. Ali ovako, ne možemo imati u diplomatskoj mreži ljude koji zastupaju stavove DPS-a", rekao je Abazović.

Kako navodi, pitanje je hoće li ih Skupština razriješiti, ali da bi on lično volio da se poslanici što prije izjasne, "jer bi i nama tako olakšali".

"Ako budu smijenjeni, neko drugi će preuzeti njihove obaveze. Imamo mehanizme, ne treba da nas usporavaju i da ne zastupaju zvaničnu politiku Vlade. S obzirom na to da je Vlada izgubila povjerenje i da idemo ka novoj, mislim da će te dvije pozicije, kao koordinatori pokrivati ljudi iz Vlade", poručio je Abazović.