Politika

ABAZOVIĆ: Izvještaj malo bolji od prethodnog, ključne nerealizovane stvari su odgovornost Skupštine

Autor Anastasija Đonović Izvor Standard

Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu održaće 23. sjednicu, prenosi Standard.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Izvještaj EU o napretku Crne Gore je malo bolji u odnosu na prethodni i nema razloga za paniku, saopštio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović na današnjoj sjednici Vlade.

”Tri ključne stvari koje se nisu realizovale su odgovornost državnog parlamenta. Čisto da ne bi bilo raznih interpretacija. Pohvaljujem posebno apostrofiranu borbu protiv organizovanog kriminala.

Imamo pomake i kad je u pitanju ekonomija. 100 posto smo usklađeni sa EU kad je riječ o spoljnoj politici, tu smo najbolji. Zato mislim da nema razloga za paniku ali apelujem da se odblokira rad Ustavnog suda.

To bi bilo evidantirano i pozdravljeno od strane EU bez obzira što je izvještaj tek stigao. Kad je riječ o interpretacijama vezanim za tenzije usljed potpisivanja Temeljnog ugovora. Tenzije su nastale su političkog karaktera, socijalnih nije bilo.

Tenzija političkog karaktera bi uvijek bilo i da se to nije desilo. Misilim da treba pozdraviti i ono što je rekao komesar Varhelji koji je pohvalio što je to pitanje stavljeno ad akta”, rekao je Abazović na današnjoj sjednici Vlade.