Politika

Otašević, Đurnić i Mitrović članovi Savjeta za borbu protiv korupcije

Autor Anastasija Đonović Izvor Standard

Za članove Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije danas su izabrani Vladimir Otašević, Ana Đurnić i Ognjen Mitrović, navodi se u odluci Vlade Crne Gore, prenosi Standard.

Izvor: MONDO

Otaševića su, kako se navodi u obrazloženju, predložile nevladine organizacije EuroMost, 35 mm i Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije.

NVO Centar za istraživačko novinarstvo – CIN i Institut Alternativa predložili su Anu Đurnić, dok je Mitrović predlog NVO Centar za monitoring i istraživanje.

Iz Vlade su naveli da je uvidom u listu kandidata i razmatrajući predloge utvrđeno da predloženi kandidati ispunjavaju sve uslove iz javnog poziva, u skladu sa Uredbom.

“Kabinet predsjednika Vlade je u skladu sa članom 9 Uredbe, a uzimajući u obzir dosadašnje iskustvo kandidata, istraživanja, objavljene radove, realizaciju projekata iz oblasti antikorupcije, značajan doprinos na unapređenju stanja u ovoj oblasti, kao i kredibilitet nevladinih organizacija koje su ih predložile, donio odluku po kojoj su navedeni kandidati izabrani za članove Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije”, saopšteno je iz Vlade.