Politika

NEMA DOGOVORA STARE PARLAMENTARNE VEĆINE

Autor Anja Radunović Izvor Antena M

Predstavnici stranaka bivše parlamentarne većine nastavili su danas pregovore o rješavanju političke krize. Sastanak je trajao tri sata, ali do konkretnog dogovora nisu došli.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Ovo je četvrti sastanak tih partija, a inicirao ga je, kao i prethodne, predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić, prenosi Antena M.

On je nakon sastanka podsjetio da je Demokratski front kandidovao predsjednika Nove za premijersku funkciju, a GP URA Dritana Abazovića.

"Sigurno je da je kandidat DF-a imao podršku političkih struktura koje iza sebe broje 28 poslanika, a kandidat URE je imao podršku devet poslanika. Pet poslanika SNP-a je podržalo oba kandiata. Mi smo obavili dodatne konsultacije i saopštili da iako imamo većinsku podršku, da smo spremni da odustanemo do mjesta premijera Crne Gore, ali da dođemo do dogovora da 41 poslanik konstituiše Vladu na ciljevima sporazuma i nastavio posao koji smo obećali građanima", ispričao je Mandić novinarima nakon sastanka i zaključio da su sredstva za dogovor, u ovom sastavu pregovarača, iscrpljena.

"Dosta su zapele stvari, ali ja ne gubim vjeru”, dodao je Mandić.
Podsjetio je da predsjednik države prije četvrtka ne može dati mandat.

I današnjem sastanku u Bijelom salonu Skupštine prisustvovali su predstavnici svih partija koje su činile pobjedničke koalicije na parlamentarnim izborima izborima održanim 30. avgusta 2020: Branko Radulović, Andrija Mandić, Milan Knežević, Maksim Vučinić, Vladimir Joković, Marko Milačić, Goran Danilović, Miodrag Lekić, Zoran Mikić, Miloš Konatar, Srđa Pavićević, Zdenka Popović, Dragan Krapović, Danilo Šaranović.