Politika

POTPISAN SPORAZUM! PARLAMENTARNA VEĆINA OD 30. AVGUSTA PONOVO NA OKUPU

Autor Kristina Mitrović

Danas je održan sastanak parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. godine koji je organizovan na poziv jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića.

Izvor: MONDO

Prije početka sjednice na kojoj će se glasati o nepovjerenju predsednice Skupštine Danijele Đurović, održan je sastanak na kome su članovi parlamentarne većine od 30. avgusta postigli dogovor i ponovo su zajedno.

“Desilo se da smo, koristeći dobru atmosferu, pronalazeći sve zajedničko koje nas je spajalo i u izborima 2020. godine podsjećajući se na vremeena borbe protiv režima Mila Đukanovića, danas smo u prelijepoj atmosferi uspjeli da se dogovorimo. Preuzeli smo neke obaveze koje nijesu sastavni dio ovog političkog sporazuma i narednih dana krećemo u razgovore d a definišemo druge elemente. Tu prevashodno mislim na izbor novog skupštinskog rukovodstva za izbor nove Vlade. Ovo je dobra prilika da obavijestimo predsjednika Crne Gore i međunarodnu javnost da postoji parlamentarna većina i koja će za rezultat imati i novu Vladu Crne Gore", rekao je Mandić na konferenciji za medije.

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

“Potpisali smo da ćemo ići u formiranje nove vlade. Vjerujem da će do toga dogovora doći. Uslov SNP-a je bio da današnja sjednica ne bude održana ili da bude povučena inicijativa. Moramo odlokirati i formirati sudski proces kako bi napokon Crna Gora krenula evropskim putem. Stojimo na tome da današnja sjednica neće biti održana ili će biti odložena, pa onda idemo u dogovor o formiranju nove vlade”, istakao je Joković.

Obratio se i Zoran Mikić iz GP URA:

Sve ovo što smo se danas dogovorili pada u vodu ako se smijeni predsjednica Skupštine. Mi očekujemo od svih subjekata da se ponasaju odgovorno. Očekujemo da što prije dođemo do termina za održavanje izbora, a prije toga da se dogovorimo oko izbora sudija Ustavnog suda. Očekujemo da oni koji su podnijeli inicijativu za smjenu Đurović istu i povuku”.