Politika

NISKO! JOKOVIĆ: Nemaju ni kučeta ni mačeta, više ja i Šćekić imamo djece nego svi poslanici Demokrata

Autor Anastasija Đonović

Lider Socijalističke narodne partije i potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu i ministar Vladimir Joković dao je skandaloznu izjavu gostujući na Srpskoj televiziji.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

“Ne možete glasati za nekoga da vodi vašu djecu, ko nema svoju djecu. Ni kučeta ni mačeta… Kakvu odgovornost, prema kome, pasoš u džep, mogu gdje god hoće da odu… Više ja i moj potpredsjednik Dragoslav Šćekić imamo djece nego čitav poslanički klub Demokrata”, skandalozne su riječi Jokovića, želeći da diskredituje Demokrate.

Reagovali su iz partije Alekse Bečića.

“Ako ste se ikada pitali kako izgleda potpuna izvitoperenost uma, vjerovatno je to ovo. A ovo nam je (i meni je teško da povjerujem) potpredsjednik Vlade. Što ako npr neko od nas ne može da ima djecu, Jokoviću”, upitao ga je na Tviteru poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

 Takođe je reagovala i poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković.

 “E moj Jokoviću pamet ti ne smeta da ovakve izjave daješ. A, znaš li Jokoviću da ima žena koje žele, a ne mogu da se ostvare kao majke?! Bolje je ćutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju”, navela je poslanica SDP-a na Tviteru.

“Umjesto komentarisanja nepristojne i necivilizacijske izjave potpredsjednika smijenje ne 43.Vlade, navešću citat M.L.Kinga: “Ništa u svijetu nije opasnije od iskrenog neznanja i savjesne gluposti”, poruka je poslanika Socijaldemokrata Borisa Mugoše.

Predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Ivana Raščanin Radičević takođe je osudila ovu skandaloznu izjavu Jokovića.

“Sitna djeca kao mjerilo vrijednosti i doprinosa razvoja jednog društva – ovo je slika i prilika vrijednosnog sistema, tradicije i patrijarhata koji propagira potpredsjednik Vlade. U intervjuu za jednu medijsku kuću potpredsjednik Vlade sramno izjavi: “Kako može neko ko nema djece da vodi državu?” Ko nema, kako kaže, “ni kučeta, ni mačeta“. U preispitivanju nečijih kompetencija potpredsjednik Vlade Crne Gore koristi se time koliko ko ima ili nema djece – za nas žene kod Jokovića je vjerovatno poželjno 3+ i to muške. Ništa kvalitet porodičnih odnosa. Ništa lični doprinos radom, ništa razvijanje servisa pomoći i podrške građanima”, ističe Raščanin Radičević.

Zatim je dodala.

“Kao naredni predlog SNP-a koji nam je stub ove proevropske Abazovićeve vlade, očekujem nešto poput toga da svi ispod 175cm visine primaju manje plate ili da žene tokom provjere za prijem u radni odnos obavezno pokažu da znaju da skuvaju kafu i umijese hljeb. Mislim, to su te tradicionalne vrijednosti onih koje ne interesuje sve učestalije porodično nasilje, koje ne interesuje kvalitet života gradjana Crne Gore, ali, čisto tradicije radi, dopuštaju i ne sankcionišu napade na ljude druge seksualne orjentacije, a nas da posavjetuju oko broja djece, po mogućnosti muške”, kazala je ona.

Raščanin Radičević pita kakva je odgovornost potpredsjednika Vlade, koji izusti ovako nešto.

“Kakva EU. Ovo je the real thing! Totalna New age evropska, zelena vlada. Abazović i Joković, vazda za koplje ispred svog vremena”, zaključila je Raščanin Radičević.

Predsjednik Upravnog odbora Kvir Montenegro Danijel Kalezić podsjeća odlazećeg potpredsjednika Vlada Crne Gore da je, nažalost, potpredsjednik i onih koji nemaju djecu, ne mogu da imaju djecu, koji ne žele da imaju djecu, kao i onih koji su imali dijete ili djecu i nažalost su ih izgubili.

“Zastiđe je koga sve plaćamo i ko se sve uspio dograbiti vlasti”, poruka je Kalezića.