Politika

ABAZOVIĆ O KONTROVERZNOJ FOTOGRAFIJI MILOŠEVIĆA: JEDINO OPRAVDANJE AKO NIJE ZNAO SA KIM SJEDI

Izvor Antena M

Premijer Crne Gore odgovarao je na pitanje novinara o fotografiji na kojoj se vidi Podgoričanka Sofija Bulatović, za koju se sumnja da je član kriminalnog klana braće Drešaj sa direktorom Uprave prihoda i carina i članom GP URA Radom Miloševićem.

Izvor: Twitter

Abazović je kazao da je nedopustivo da se javni funkcioner nalazi u društvu takve osobe. On je kazao da je fotografija autentična i da je jedino opravdanje da Milošević nije znao pored koga sjedi.

"Ne želim nikome da stavljam na teret nešto, ali neko ko obavlja značajnu javnu funkciju mora da vodi računa o tome. Ne bih htio da stvaram neku negativnost, svako ima svoj habitus i svoj način djelovanja ali javni funkcioneri moraju biti oprezni. Isto mislim da je neko od ljudi iz mog ili obezbjeđenja Miloševića morao da ga upozori ako zna za tu informaciju”, kazao je Abazović.

Sofija Bulatović je, prema navodima pojedinih crnogorskih medija, član kriminalne grupe koju predvode braća Drešaj iz Tuzi, što je evidentirano u dokumentaciji o procjeni opasnosti od teškog i organizovanog kriminala (SOCTA 2022) – dokumentu koji je izradio međuresorski tim u kom su predstavnici bezbjednosnog sektora i tužilaštva.