Politika

SDT: Tužioci će razmotriti da se sasluša premijer

Autor Gordana Bojanić

U SDT-u je formirano više krivičnih predmeta zbog postojanja osnova ili osnovane sumnje da je na organizovan način ucinjeno krivično djelo krijumčarenje, čiji su predmet cigarete iz Luke Bar, saopštio je državni tužilac i portparol u SDT-u Vukas Radonjić.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Premijer Dritan Abazović kazao je danas u parlamentu da je priču o rušenju aktuelne Vlade pokrenula zaplijena cigareta u Luci Bar u maju, navodeći da je većina zaplijenjene robe vlasništvo kompanije Bemaks ili ljudi povezanih sa njom.

"Nakon današnjih izjava premijera u parlamentu, specijalni tužioci i državni tužioci upućeni na rad u Specijalno državno tužilastvo koji postupaju u tim predmetima će razmotriti da u izviđaju i istrazi saslušaju i premijera, ali i svako drugo lice za koje je vjerovatno da ima saznanja koja su važna za postupuke koji su u toku", saopštio je Radonjić.

On je naveo da SDT postupa u okviru svoje stvarne nadležnosti određene Zakonom o Specijalnom državnom tužilastvu.

"Tako da određeni događaji o kojima je premijer iznosio svoja saznanja po zakonu ne mogu biti predmet njegovog interesovanja, već nadležnost drugih državnih tužilastava, koja su, za neke pomenute događaje, već i formirali krivične predmete, a što je poznato i javnosti", naveo je Radonjić.