Politika

SKUPŠTINA: USVOJENA REZOLUCIJA POVODOM VOJNE AGRESIJE RUSIJE NA UKRAJINU!

Autor Anđela Pešić Izvor Vijesti

Skupština je usvojila Odluku o otvaranju Parlamentarne istrage i obrazovanju Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa i drugih subjekata u vezi sa projektom vjetroelektrane Možura.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Odluku je glasalo 78 prisutnih poslanika.

Usvojen je i razlog hitnosti, da odluka stupi na snagu objavljivanjem u Službenom listu.

Skupština je usvojila Rezoluciju povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu.

Za Rezoluciju su glasala 55 poslanika, 18 protiv i tri uzdržana.

Na Rezoluciju je poslanik Demosa Miodrag Lekić podnio šest amandmana, a Marko Milačić (Prava Crna Gora) sedam, ali nijedan nije prihvaćen.

Skupština je danas nastavila rad izjašnjavanjem o tačkama sa prethodne, osme sjednice, a nakon Kolegijuma predsjednice Skupštine, koji je održan kako bi se postigao dogovor o daljem radu.

"To samo predsjednica Skupštine zna, ako zna", rekli su ranije nezvanično iz Demokratskog fronta.

Iz Demokratske Crne Gore i Prave Crne Gore "Vijestima" su rekli da ne znaju zašto sjednica kasni i da nemaju informacije kada bi mogla da počne.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović je u petak za danas u podne bila zakazala devetu sjednicu, na čijem su dnevnom redu izmjene Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, ali je ipak nastavljena osma sjednica.

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević optužio je predsjednicu Skupštine da je novu sjednicu zakazala kako bi u dnevni red uvrstila „antizetske zakone“, i najavio da će protiv nje podnijeti krivičnu prijavu ako to učini.