Politika

"JEDNOM RUKOM ZOVU NA DIJALOG, A U DRUGOJ DRŽE NOŽ" KNEŽEVIĆ POKREĆE INICIJATIVU ZA SMJENU PREDSJEDNICE SKUPŠTINE

Autor Gordana Bojanić

Poslanik Demokratskog fronta i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević podnijeće krivičnu prijavu protiv predsjednice Skupštine Danijele Đurović, ukoliko uvrsti u dnevni red antizetske zakone o Teritorijalnoj organizaciji i Glavnom gradu.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Kako je dodao, poslanici DNP će koliko sjutra podnijeti i inicijativu ta smjenu Đurovićke zbog zloupotrebe službenog položaja.

"Ni Ivan Vuković, ni Luka Rakčević, ni Danijela Đurović, ne mogu biti važniji od građana Zete, i činjenice da ovim zakonskim predlozima žele da teritorijalno obogalje ovo područje i pretvore ga u pustu zemlju. Za razliku od njih, nikad se nisam vodio političkim kalkulacijama u odnosu na životne interese bilo kog područja u Crnoj Gori. Tako sam podržavao formiranje opština Tuzi, Petnjica i Gusinje u skladu sa interesima građana ovih područja", navodi Knežević u saopštenju.

Kako je istakao, odavno je poznat njegov stav da Zeta treba da bude samostalna opština u granicama iz 1957. godine koje bi joj garantovale održivost i razvoj kako se ne bi pretvorila u većinu crnogorskih opština koje zavise od egalizacionog fonda i pomoći države.

"Možda ovaj moj stav ne bi imao težinu, da to nije i stav većine građana Zete, i planiram da ga branim po svaku cijenu mog političkog djelovanja. Još uvijek ne želim da vjerujem kako ovi antizetski predlozi zakona imaju veze s mojom mogućom kandidaturom za gradonačelnika Podgorice, i zato da bih podnosioce ove inicijative relaksirao i oslobodio straha od mene, nudim im dogovor pred čitavom Crnom Gorom. Predložite zakon u kojem će buduća opština Zeta imati devet katastarskih opština iz 1957. godine: Bijelo Polje, Botun, Cijevna, Dajbabe, Golubovci, Gostilj, Mahala, Mataguži, Vukovci i Vranjina. I javno obećavam da ću glasati tako predloženo zakonsko rješenje i neću se kandidovati za gradonačelnika Podgorice. Dokažite da se ne vodite političkim računicama i da vam je stalo do budućnosti građana Zete. Takođe, kao predsjednik DNP-a želim saopštiti da su ovakvim protivustavnim i protivzakonitim djelovanjem parlamentarne većine, gotovo eliminisane i pretpostavke o glasanju za članove Sudskog savjeta. Ne može se jednom rukom pozivati na dijalog, a u drugoj držati nož, i još očekivati da bez ikakvog otpora posmatramo kako nas ubijate tim istim nožem. Uostalom, nadam se da će građani ubrzo na izborima svakom odrediti kome je gdje mjesto, a za neke već i sad znam", zaključio je Knežević.