Politika

LAZOVIĆ TVRDI DA JE UGROŽEN, KNEŽEVIĆ SREMAN DA ZAKAŽE SJEDNICU ODBORA ZA BEZBJEDNOST

Autor Gordana Bojanić

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević (DF) rekao je da je spreman u svakom trenutku da zakaže sjednicu odbora povodom tvrdnji Petra Lazovića da je ugrožen i da se u njegovom slučaju krše osnovna ljudska prava.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Lazović je prije hapšenja poslao pismo državnim institucijama, u kome je naveo da posjeduje, između ostalog, i informacije da je ugrožen.

"Povodom pisma visokog policijskog službenika Petra Lazovića upućenog crnogorskim medijima, obavještavam javnost da na adresu Odbora za bezbjednost i odbranu nije stiglo Lazovićevo pismo. A spreman sam u svakom trenutku da zakažem sjednicu Odbora povodom Lazovićevih tvrdnji", rekao je Knežević.

Lazović, kako je potvrđeno za portal Dan od njegove advokatice Maje Zeković, 15.jula predao je pismo Specijalnom državnom tužilaštvu, ANB-u i svim relevantnim državnim institucijama, u kojima je naveo da posjeduje, između ostalog, i informacije o njegovoj ugroženosti.

Pismo je dostavio Maji Jovanović, vd vrhovnog državnog tužioca, Vladimiru Novoviću, glavnom specijalnom tužiocu, Savu Kenter,i vd direktoru ANB-a, Zoranu Brđaninu, direktoru Uprave policije, Rašku Konjeviću, potpredsjedniku Vlade Crne Gore, te Skupštini Crne Gore, Odboru za bezbjednost.