Politika

MEDOJEVIĆ: BRUTALAN PRITISAK STRANIH SLUŽBI NA SUDIJU SAVIĆA DA SE LAZOVIĆU ODREDI PRITVOR!

Autor Jovana Raičević

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević smatra da se razaranje sektora bezbjednosti nastavlja nesmanjenom žestinom. Kroz parole o "saradnji s našim saveznicima" i "evropskom putu", DPS Vlade su prepustile stranom faktoru da upravlja službama bezbjednosti.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

 On kaže da nema nikakve dileme da je stvaranje duvanskog i kokainskog švercerskog kartela bilo tolerisano od stranog faktora i da su te veze s mafijom korišćene za neke specijalne crne operacije u regionu i šire.

"I pored velikih pritisaka i maksimalne strane pomoći u obezbjeđivanju informacija i dokaza o djelovanju DPS narko-kartela, 42. vlada nije bila u stanju da sprovede ništa od obećanja datih strancima. Ključna tačka otpora bio je Đukanović koji politički i dalje podržavao i čuvao ključni dvojac narko-kartela – pobratime Katnića i Lazovića ", kazao je Medojević.

Lider PZP-a navodi da je služba preuzela kontrolu i nad SDT-om i praktično sve odluke ovog tužilaštva su koordinirane sa ovom službom.

"Ista služba je i garantovala bezbjednost glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću i sada smo svjedoci vrlo opasnog raspleta", navodi Medojević.

On naglašava da je "strani faktor odlučio da se uhapsi Lazović".

"Strani faktor je izvršio veoma brutalan pritisak na predsjednika Višeg suda Borisa Savića da odredi pritvor (i ako je on Milu i Lazoviću starijem obećao suprotno). Savić je pritisnut preko Dritana, koji je dobio izričit zadatak od strane službe da se Lazović zadrži u pritvoru. Da li je Đukanović toliko moćan da pusti niz vodu sve svoje najbliže saradnike i partnere i da napravi nagodbu sa stranom službom o povlačenju iz politike, sa garancijama političkih stranaka da će mu se obezbijediti imunitet od krivičnog gonjenja, ostaje da se vidi", poručuje lider PzP-a.