Politika

KRAPOVIĆ: DEMOKRATE JOŠ NISU ZAUZELE STAV POVODOM EVENTUALNOG GLASANJA ZA OBARANJE VLADE ABAZOVIĆA

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

"Kada se stvari formalizuju i eventualno podnese inicijativa u Skupštini Crne Gore, Demokrate će sazvati partijske organe i zauzeti stav", kazao je u Bojama jutra na TV Vijesti funkcioner Demokrata i poslanik u Skupštini Dragan Krapović.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"Prilikom formiranja ove Vlade ukazivali smo na ogroman broj nelogičnosti. Mislim da se iz ove perspektive potvrdilo da smo bili u pravu i da ova Vlada nema kapacitet da donese bilo šta novo i dobro za Crnu Goru. Uvijek smo na poiziciji da radimo ono što je interes države i opšti interes u Crnoj Gori", rekao je Krapović.

Naglašava da će se Demokratska Crna Gora izjasniti kada bude pokrenuta inicijativa.

"Svi procesi koji budu dolazili onda kada budu inicirani unutar institucija sistema, mi ćemo se prema njima dužno odnijeti i sazvati organe partije koji će izaći sa stavom. U ovom trenutku situacija je previše osjetljiva da bismo to analizirali u medijima i izlazili sa pojedinačnim stavovima. Mi kao partija još nismo zazueli stav i čekamo da vidimo što će biti potezi svih političkih subjekata", kazao je Krapović za TV Vijesti.

Krapović nije dao odgovor na pitanje da li bi glasali sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) za pad Vlade Dritana Abazovića.

Na pitanje TV Vijetsti da li je li realna priča da se poslije svega Demokrate, DF i URA "ponovo okupe" Krapović kaže da je njegov lični stav da je jako teško pričati o takvom razvoju događaja.

"Vidjeli ste da smo bili targetirani kao politička partija i neki od nas kao pojedinci tokom prethodna tri mjeseca. Ostavljam malu satisfakciju činjenicom da smo, pokazalo se, bili u pravu za sve što smo pričali tokom ovih nekoliko mjeseci. Borili smo se za vanredne parlamentarne izbore i i dalje mislimo da je to najpoštenije rešenje. Vidjećemo u kom će pravcu poći kolege, da li će uopšte inicijativu podnijeti. Mislim da je rano da se unaprijed izjašnjavamo" poručio je Krapović za TV Vijesti.