Politika

NAKON USVAJANJA TEMELJNOG UGOVORA: DANAS SJEDNICA DPS-a, RASPRAVLJĆE O DALJIM POTEZIMA

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Dan nakon što je Vlada usvojila Predlog Temeljnog ugovora sa SPC, i dan nakon što je SDP poručio da što se njih tiče više nema njihovu podršku, iz DPS-a su kazali da će o daljim potezima javnost upoznati danas nakon sjednice Predsjedništva te partije, piše RTCG.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Iz Ure nijesu željeli da se oglašavaju, a građani poručuju da im ništa nije jasno. Glavni odbor SD-a predložio skraćenje mandata Skupštine, prenosi RTCG.

Podsjećamo, iz Vlade je u petak zvanično saopšteno da je usvojen Prijedlog usaglašenog teksta Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

Najavu premijera o eventualnom ponavljanju glasanja iz SDP-a ocijenili su pravno neutemeljenom, a dan nakon sjednice ostaju pri stavu da je što se njih tiče Vlada izgubila podršku u Parlamentu, te da će inicirati skraćenje mandata Skupštini. DPS će, kako je najavljeno, danas na Predsjedništvu odlučiti o daljim potezima. I iz Građanskog pokreta URA juče nijesu željeli da se oglašavaju, jer će sve, kako su kazali za RTCG, biti jasnije danas.