Politika

ABAZOVIĆ: MINISTAR ODBRANE PRIŽELJKUJE SUKOBE GRAĐANA; KONJEVIĆ: BOLJE BITI EKSTREMISTA, NEGO IZDAJNIK DRŽAVE!

Autor Jovana Raičević

Premijer Dritan Abazović posjetio je danas Tivat zajedno sa ministrima iz Vlade.

Izvor: MONDO

Odgovarajući na pitanja novinara, Abazović je kazao da ministar odbrane Raško Konjević "priželjkuje sukobe sopstvenih građana"..

Abazović je potvrdio je da će predlog Temeljnog ugovora sa SPC biti na dnevnom redu sjednice Vlade u petak.

"Temeljni ugovor apsolutno nije najvažnija tema kojom se bavi Vlada Crne Gore. Mi smo zemlja paradoksa, jedina na svijetu u kojoj ministar odbrane priželjkuje sukobe sopstvenih građana i jedina zemlja gdje ministar vanjskih poslova više bavi crkvom nego evropskim integracijama", rekao je Abazović danas u Tivtu.

Kazao je i "da nas interesuju investicije".

"Temeljni ugovor je samo jedna procedura koju treba da obavimo potpuno identično tretirajući to pitanje kao i svih 60 i nešto pitanja što će biti tačke dnevnog reda na sjednici u petak. Ta tačka će biti tačka dnevnog reda, tretiraće se potpuno u redovnoj proceduri. Priča, propaganda, sa elemnitma fašizma koja ima za cilj da skrene i destabilizuje Vladu, ne znam kome ide u prtilog. Pozivam Valdu da isprtati tu sjednicu", poručio je Abazović.

Umjesto da, prema njegovim riječima, cijela planeta gleda kako da ide putem veće stabilizacije, u susret energetskoj i krizi hrane, koja će "vjerovatno nastupiti na jesen, ovdje ljudi žele da izazovu destabilizaciju i vrate nas u devedesete".