Politika

ŽUSTRA RASPRAVA! MILAČIĆ: IZDALI STE MOMIRA BULATOVIĆA; JOKOVIĆ: BILI STE POBORNIK DPS-a I PROTIVNIK AMFILOHIJA!

Autor Jovana Raičević

U Skupštini je danas došlo do žustrerasprave između predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića i lidera Socijalističe narodne partije Vladimira Jokovića.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Milačić je upitao Jokovića kako komentariše zapošljavanje DPS kadrova na važnim mjestima po dubini od strane nove Vlade čiji je član.

“Inspirativno pitanje od inspirativnog čovjeka da Joković nešto nije smio. Zamislite ispriječio se Marko Milačić i kazao da njemu Joković ne smije da izađe na megdan. Čovjek da pukne od smijeha. Prije izalska na megdan trebalo bi da znam koga imam sa druge strane, kojeg Marka Milačića. Da li imam Milačića koji je branio Amfilohiju da dođe na mitinge koje je organizovao. Imam li Milačića koji je glasao za samostalnu Crnu Goru, bio najveći protivnik mitropolita Amfilohija, veliki pobornik DPS-a. Imam li Milačića koji je govorio za Nasera Orića i Ratka Mladića da su braća po zlu, ili Milačića koji na nekoj smotri ljudi zastavu vojske republike Srpske. Imam li Milačića koji je bio pobornik DPS-a. Pametnijeg posla imam nego da pričam sa nekim koji treba prvo da se suoče sam sa sobom”, rekao je Joković Milačiću.

Napominje da poštuje SPC i MCP, ali vodi politku SNP-a.

“Milačić neće da kaže šta je vlada koju je on podržavao, uradila SNP-u. Zašto ta Vlada nije smijenila funkcionere DPS-a i stavila nekoga iz SNP-a , ono što smo dobili po raspodjeli. Ovo je Vlada pomirenja”, poručio je Joković.

Na to je Milačić odgovorio da je svaka istina Jokoviću kao ovakva.

“Pogledajte dobro ovog čovjeka. On je bio i ostalo istina, a vi ste izdaja”, poručio je Milačić Jokoviću, pokazujući mu sliku Miomira Buzlatovića.

Rekao je da je na mitinge DPS-a bio kao novinar.

“Zato sam izbačen iz televizije. Nikada nijesam imao veze sa DPS-om. Dok su mene hapsili, progonili, vama su davali milionske kredite koji sada nestaju. Dok ste vi taložili milione ja sam bio na ulicama. Vi meni nešto da pričate o DPS-u? Vi koji i danas gazite SPC. Vama je preča partija od crkve! Meni je SPC preča i od porodice”, istakao je Milačić.

Zatim je poručio Jokoviću da ga u sadašnjoj Vladi šikaniraju.

“Pa vama je kolega Ranko Krivokapić indirektno rekao da ste dobili dipolomu na Zatonu u Bijelom Polju”, poručio je Milačić Jokoviću.