Politika

ABAZOVIĆ NAKON SASTANKA SA ZELENSKIM: POKAZALI SMO DA CRNA GORA MOŽE BITI DIO ZDRAVIH INICIJATIVA

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Premijer Dritana Abazović nakon posjete Ukrajini i razgovora sa čelnicima te države poručio je kako je naša država pokazala da mala Crna Gora može da bude pretendent velikih i zdravih inicijativa, prenosi RTCG.

Izvor: Vlada Crne Gore

“Mi smo danas imali jako uspješan dan u Kijevu, posebno sastanak sa predsjednikom Ukrajine, nakon toga i sa premijerom i sa gradonačelnikom Kijeva Kličkom. Mogu reći da smo mi svoj posao i dužnost obavili na najbolji mogući način. Došli smo ovdje da kažemo stav Crne Gore, njima to jako puno znači, mnogo više nego što mi mislimo, bez obzira na to što naši kapaciteti nijesu preveliki”, saoptštio je Abazović, novinarima u Kijevu.

Navodi i da pristup Crne Gore, Albanije i Sjeverne Makedonije predstavlja nešto novo.

“Mi smo se u potpunosti solidarisali sa njima pokazali smo da nemamo nikakavu dozu političke sebičnosti u odnosu na pitanje njihove kandidature za članstvo u EU, naravno navijamo i mislimo da oni brane EU vrijednosti i mislimo da oni brane Evropu od onoga što bi mogao da bude neki negativan prodor i da je to nešto što je korisno i za njih i za nas i za članice EU. Mislim da je ta poruka jasno prenesena”, kazao je premijer.

Prema njegovim riječima, imamo veliku zahvalnost Ukrajine, ali razumijevanje za kapacitete Crne Gore.

“Složili smo se oko jednoga, ako budemo solidarni, radili zajedno, pomagali jedni drugima ukupan rezultat može da bude mnogo veći nego ako svi pojedinačno budemo gledali samo svoje interese. Ovo je momenat kada se borimo za demokratske principe. Ja mogu da kažem da smo odradili ono što i naši građani od nas očekuju, da nekako učinimo i Crnu Goru važnim diplomatskim igračem u svijetu”, kazao je Abazović i dodao da se u Ukrajini vodi najveća bitka u svijetu.

“A mi smo danas pokazali da mala Crna Gora može da bude pretendent velikih zdravih inicijativa. Na tome sam jako zahvalan svima”, poručio je Abazović.