Politika

DF: ,,U Crnoj Gori moraju da se uspostave institucije i moramo da povratimo povjerenje u pravdu"

Autor Kristina Radović Izvor RTCG

Ignorišući presudu Ustavnog suda, sudija Osnovnog suda u Podgorici R.Ć. potvrdio je da je jedan od piona bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, kazao je jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Njegov branilac je kazao da će uložiti žalbu na kaznu od četiri mjeseca kućnog pritvora za Kneževića koju je juče potvrdio Osnovni sud.

„Ako se neko pitao da li Ustavni sud treba da ozdravi, danas nema dilemu da ova najviša sudska instanca ne postoji i da toj zgradi treba otvoriti vrtić“, kazao je Milan Knežević na konferenciji DF-a.

Sudija R.Ć. je, prema njegovim riječima, potvrdio da duh Vesne Medenice lebdi iznad sudova i da se javlja kad treba da dođe do neke instrukcije.

„Sudija R.Ć. je ignorišući presudu Ustavnog suda potvrdio da je jedan od piona Vesne Medenice“, kazao je on.

Knežević je dodao da sudija nije imao hrabrosti da postupi po odluci Ustavnog suda.

„Mi nećemo podržati ni jedan izbor Tužilačkog savjeta niti reformu u pravosuđu dok god bude ovako“, kazao je on.

Za funkcionerku DF-a Marinu Jočić, ova presuda nije ništa novo. To je, kako je kazala, samo nastavak tridesetogodišnje prakse.

„Progon se nastavlja. Ovo je najbolji dokaz da stvari u pravosuđu moraju da se mijenjaju“, kazala je Jočić.

Poslanik DF-a Milutin Đukanović kazao je da nakon hašenja čelnika pravosudnih organa govori da ne možemo očekivati da su u osnovnim sudovima bolji ljudi.

„U Crnoj Gori moraju da se uspostave institucije i moramo da povratimo povjerenje u pravdu. Fdoći će na red i Milivoje Katnić i Ivica Stanković. Niko od ruke pravde neće pobjeći“, kazao je Đukanović.

Poslanik Branko Radulović kazao kje da se osjeća loše jer je doživio da bude osuđen jer je branio svoju i čast svojih kolega.

Tagovi

DF