Politika

VLADA USVOJILA PREDLOG O POPISU, ABAZOVIĆ NA ČELU TIMA ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE, VOJVODIĆ v.d. DIREKTORA UIKS-a

Autor Gordana Bojanić

Na sjednici Vlade usvojen je Predlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova sa Izvještajem sa javne rasprave.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Ministar finansija Aleksandar Damjanović rekao je da je zakon dobio prohodnost u utorak na komisiji, kao i da očekuje da Vlada usvoji taj Predlog zakona.

“Vlada se obavezuje da će u saradnji sa Skupštinom, period sprovođenja popisa i referentni momenat utvrditi u skladu sa međunarodnim preporukama, koje predviđaju da se sprovođenje popisa ne poklapa sa političkim događajima, državnih i lokalnih izbornih kampanja”, kazao je on.

Ministarstvo javne uprave predložilo je Vladi da donese zaključak kojim će sazvati sjednicu novoizabrane Skupštine opštine Berane, za utorak 7. jun u 10 sati, a da se na dnevnom redu nađe samo jedna tačka – izbor predsjednika Skupštine.

Informacija o stanju u Skupštini opštine Berane u pogledu njenog konstituisanja, u smislu člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi, usvojena je na sjednici Vlade.

Takođe, Vlada je usvojila odluku kojom se saziva sjednica Skupštine Opštine Ulcinj za 3. jun.

“Predlaže se i da predsjedavajući Vlade predsjedava sjednicom, u skladu sa članom 39 Zakona o lokalnoj samoupravi i člana 75 Statuta Opštine Ulcinj”, rekao je ministar uprave Maraš Dukaj.

Vlada je usvojila da se za državnog sekretara u Ministarstvu kulture i medija imenuje Vatroslav Belan, a u Ministarstvu ljudskih i manjinskih prava Astrid Hodža.

Vlada je usvojila formiranje koordinacionog tima za zaštitu i spašavanje. Na čelu tima je premijer Dritan Abazović, a zamjenik je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Za vršioca dužnosti Uprave za izvršenje krivičnih sankcija imenovan je Rade Vojvodić.