Politika

ABAZOVIĆ SA MINISTRIMA OBIŠAO LUKU BAR: OD DANAS JE ŠVERC CIGARETA KLINIČKI MRTAV!

Autor Jovana Raičević

Premijer Crne Gore Dritan Abazović, ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, ministar bez portfelja Zoran Miljanić i direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević trenutno su u posjeti Slobodnoj zoni Luke Bar.

Izvor: Vlada Crne Gore

Podsjećamo, oko 145.000 paketa cigareta uskladištenih u Luci Bar, čija vrijednost je više desetina miliona eura danas će biti oduzeto, jer su istekli rokovi za njihovo izmještanje.

"Radi se o formalnom završetku onoga što smo započeli, a to je da suzbijemo šverc", kazao je novinarima predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović.

Izvor: Vlada Crne Gore

"Šverc je bio najunosniji posao u Crnoj Gori. Radi se o poslu koji je težak 500 miliona eura godišnje. Važno je da vratimo kredibilitet Upravi carina, Luci Bar. Nakon sprovođenja svih propisa i svega što je predvidio zakon uz veliku podršku direktora Uprave carina došli smo u situaciju da preko 100 hiljada paketa postaje vlasništvo države", poručio je Abazović.

On je naglasio da je njihova namjera da postave zakonsku infraskturu i cigarete prodaju i pare upumpaju u budžet.

"Ovo nikada nije bio državni posao, to je velika prevara koja se plasirala. Mi danas završavamo sa ovim procesom. Počinje proces transporta koji će trajati nekoliko dana. Kao što smo obećali, izborićemo se sa svim vidovima kriminala i mafije. Od današnjeg dana mi sa velikim stepenom sigurnosti možemo reći da je šverc cigareta preko Luke Bar je klinički mrtav", naveo je Abazović