Politika

ABAZOVIĆ POD OSTROGOM: TEMELJNI UGOVOR JE OBAVEZA DRŽAVE, MOJA ŽELJA JE DA NA TO PITANJE STAVIMO TAČKU (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

Moja želja je da ova Vlada stavi tačku na priču o Temeljnom ugovoru i onda idemo dalje, katao je novinarima premijer Crne Gore Dritan Abazović nakon današnjeg susretau manastiru Ostrog sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Izvor: Vlada Crne Gore

Odgovarajući na pitanje da li je primjereno da se premier sekularne države sastaje u Ostrogu s vjerskim poglavarima s obzirom i na dešavanja od ranije i raniji sastanak Abazović je rekao da će se se truditi da bude premijer svih građana Crne Gore, nezavisno od toga da li su oni vjernici ili ne.

“Kao što sam obilazio planine i sela, veoma sam srećan kada obilazim manastire, crkve džamije. Sve što je u Crnoj Gori je naše, zajedničko. Sve što služi dobro treba da promovišemo. Intencija je da premijer bude na svakom pedalju ove zemlje gdje je to potrebno”, rekao je Abazović.

“Zahvaljujem se i mitropolitu na pozivu. Čestitam svima koji slave veliku slavu Svetog Vasilija Ostroškog koja je ove godine jubilarna i radujem se da Crna Gora ide putem pomirenja, putem pravde”, rekao je on između ostalog.

Sa Abazovićem su na sastanku sa Porfirijem i Joanikijem bili su i ministar pravde Marko Kovač i ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka.