Politika

Abazović o privođenju Jovanića: Policija je ista kao prije, tužioci su različiti

Autor Anđela Pešić

Premijer Dritan Abazović je, nakon hapšenja predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, rekao da su rezultati krenuli i da očekuje da se ovaj trend nastavi.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Policija je ista kao prije, a tužioci su različiti ,kazao je Abazović novinarima u holu Skupštine.

Komentarišući izjavu bivšeg specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da je policijski službenik Petar Lazović kolateralna šteta, Abazović je rekao da je to nebuloza.

"Mnogo je nebuloza u javnom diskursu Crne Gore, mislim da Katnić dolazi do takvih zaključaka na osnovu ličnih frustracija. Državu najviše remete ljudi koji rade protivzakonito. Nikoga ne osuđujem, niti optužujem, ali mislim da oni urušavaju ugled i nezavisnost i finansijski sistem Crne Gore, a nama je cilj ne da urušavamo, nego gradimo" ,istakao je Abazović.

Tvrdi i da bezbjednost Katnića nije ugrožena.

"U kontinuitu iznosim kritike i na njegov i račun svih koji su se oglušili o zakon. Mislim da njegova bezbjednost nije ugrožena, štitićemo sve građane Crne Gore podjednako", kazao je Abazović.

Na pitanje da li Petar Lazović dolazi na posao i da li obavlja radne zadatke, Abazović je rekao da je najvažnija stvar da je on u Crnoj Gori.

" A zadaci koje je on dosad radio ne služe na ponos ni njemu, ni Crnoj Gori" , istakao je Abazović.

Abazović je rekao i da želi da se dođe do nalogodavaca napada na novinarku Oliveru Lakić.

"Mislim da će novo tužilaštvo imati priliku da ispravi neke greške prethodnog", istakao je Abazović.

On je podsjetio da je prilikom posjete Vašingtona kazao da će se postići rezultati iznenađenja u borbi protiv korupcije i ona se, kako je rekao, dešavaju.

"Vrlo sam ponosan i zahvalan sam međunarodnim partnerima koji pružaju podršku. Ako neko misli da možemo svojim kapacitetima da postižemo takve rezultate, svaka čast", dodao je Abazović.

Misli da će događaji, politički ili pravni, dovesti do zaključka zašto se sve radilo na način na koji se radilo.

Abazović je saopštio i da bi od sjutra trebalo cijene goriva da budu niže.

"To je bio plan koji je predstavio i ministar finansija Aleksandar Damajnović" ,podsjetio je Abazović.
Odlaganje izbora u svim opštinama

Što se tiče izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi, Abazović je rekao da će parlament ponovo izglasati taj zakon, te da ako bude odlaganja izbora oni će biti odloženi u svim opštinama.

"Mislim da bi bilo jako pogrešno da u susret turističkoj sezoni imamo svake nedjelje izbore. To je pogrešan pristup", zaključio je Abazović.

Možda ce vas zanimati