Politika

KRIVOKAPIĆ: ABAZOVIĆ NIJE URADIO NIŠTA POVODOM DOPISA EUROPOLA

Autor Alen Kasmić

Premijer Dritan Abazović, dok je bio koordinator bezbjednosnih službi, nije uradio ništa povodom dopisa koje je Europol dostavio u julu prošle godine, kazao je bivši premijer Zdravko Krivokapić.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić i Nikoleta Vukčević

Krivokapić je rekao da tendencije da se odgovornost zbog rezultata bezbjednosnih službi i veze pojedinaca iz tog sektora pripišu isključivo 42. vladi Crne Gore, predstavljaju jeftin pokušaj skretanja pažnje sa suštine priče.

On je na Tviteru podsjetio da je u septembru prošle godine pokrenuo pitanje rada direktora policije Zorana Brđanina i tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, kao i da je Abazović takvu inicijativu definisao kao crvenu liniju koja bi mogla srušiti vladu.

"Koliko je danas jasna veza kriminalnih klanova i bezbjednosnog sektora, toliko je jasna i odgovornost Abazovića, koji sa svojim timom nije preduzeo ništa povodom dopisa Europola dostavljenih u julu prošle godine", naveo je Krivokapić.

On je kazao da je danas jasnije zašto niko osim špeditera nije odgovarao za tovar kokaina koji je otkriven u januaru.

"I zašto smo imali propuste prilikom nestanka ogromne količine cigareta iz Slobodne zone Luke Bar", dodao je Krivokapić.

On je kazao da je to bio momenat i kada se formalno krenulo u projekat rušenja, kako je rekao, prve demokratske vlade, “a sve pod izgovorom borbe protiv kriminala i korupcije, kao I ubrzavanja evropskih integracija”.

"Danas je dosta toga jasnije i izborom novog kontroverznog šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost, a tek će sve biti jasnije u vremenu koje dolazi" zaključio je Krivokapić.