Politika

POPA: RADUJEMO SE ŠTO ĆE CRNA GORA NASTAVITI DA STOJI NA ISTOJ STRANI SA EU

Autor Alen Kasmić

Delegacije Evropske unije (EU) pozdravila je formiranje nove crnogorske Vlade, kazala je ambasadora Oana Kristina Popa, navodeći da očekuju da će očekuju da će time biti vraćeno političko i institucionalno povjerenje koje je Crnoj Gori potrebno.

Izvor: EUIC

"Radujemo se što ćemo raditi sa svim političkim akterima i institucijama u cilju napretka u evropskim reformama, u konstruktivnom duhu i u skladu sa ogromnim očekivanjima crnogorskih građana da se ide na prijed u procesu pristupanja EU", navela je Popa na Tviteru.

Ona je istakla da u Delegaciji veoma cijene dosljednost Crne Gore u stoprocentnom usklađivanju sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU.

"Radujemo se što će Crna Gora nastaviti da stoji na istoj strani sa EU", rekla je Popa.

Ona je kazala da pozdravljaju najave da je strateški prioritet nove Vlade ubrzanje pregovora države o pristupanju EU, jačanjem vladavine prava i sprovođenjem ekonomskih rerformi, s fokusom na borbu protiv korupcije, održiviji ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine.

"Ohrabrujemo Crnu Goru da izvuče maksimum iz Ekonomskog investicionog plana za Zapadni Balkan. EU će nastaviti da stoji uz Crnu Goru i da je podržava u ovim naporima", navela je Popa.