Politika

MEDOJEVIĆ: ZAŠTO ĆUTITE, PRAVNICI? CRNOGORSKO PRAVOSUĐE JE UBIJENO, OPLJAČKANO I OSKRNAVLJENO!

Autor Jovana Raičević

Lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević kazao je da objavljivanje transkripta presretnutih poruka Miloša Medenice, predstavlja "najjasniji obdukcijski nalaz pokojnog crnogorskog pravosuđa".

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

"Crnogorsko pravosuđe je ubijeno, silovano, zadavljeno, poniženo, opljačkano i oskrnavljeno. Zločinac i glavni osumnjičeni je još na slobodi, i ne samo to, već sastavlja Vladu, predstavlja državu Crnu Goru u inostranstvu, vodi narko i duvansku mafiju, prijeti poštenim ljudima, drži govore, postavlja sudije, tužioce, šefove ANB i policije. Ima li pravnika u Crnoj Gori? Zašto ćuti struka? Zašto ćuti udruženje pravnika, udruženje tužilaca, udruženje sudija?

 Zašto ćuti dekan Pravnog fakulteta, profesori? Zašto činjenica da je čelnica crnogorskog pravosuđa, VDT, Predsjednica Vrhovnog suda u tri mandata, Predsjednica Sudskog Savjeta godinama vodila organizovanu kriminalnu grupu za šverc kokaina i cigareta i uzimala novac za presude, ne izaziva osjećaj profesionalnog i patriotskog stida kod pravnika u Crnoj Gori? Zašto ćutite", upitao je Medojević.

"Pristali ste da bacite pravo i pravdu pod noge mafiji. Mirno ste gledali kako mafija otima, kidnapuje, siluje, zlostavlja, muči, masakrira i ubija našu jadnu državu , našu majku Crnu Goru. Kakvi ste vi to sinovi Crne Gore kad ste svoju majku podveli mafiji i mirno gledali šta mafijaške zvijeri čine od nje! Stalno kukate kako našu majku Crnu Goru ugrožava “crkva Srbije”, “ Klarikalni velikosrpski nacionalizam”, “Srpski svet”…. a zatvarate oči da nam našu majku Crnu Goru siluje, pljačka, ponižava i ubija mafija Mila Đukanovića.

Znam da nije lako, da priznate da vas je nasilnik, zlikovac, mafijaš platio da mirno posmatrate šta radi od vaše majke Crne Gore, ali kad se mora, mora se… 'Ajte momci, Crnogorci, komite, dukljani, belvederci, ako vam basta, sklonite novčanice sa očiju i vidite šta se dešava. Vaš lider Milo Đukanović je zlikovac, zločinac i njegova mafija je smrtna prijetnja našoj majci Crnoj Gori. Imate li snage i hrabrosti da se udružimo i otmemo našu majku Crnu Goru iz smrtonosnog zagrljaja mafije? Naša majka Crna Gora trpi “porodično nasilje” 30 godina od nasilnika koji je oteo od naroda i od nje napravio služavku, robinju", poručio je Medojević.

Kako je naveo, "ako volite pravo, pravdu, slobodu, nezavisnost i čast i dostojanstvo naše majke Crne Gore, odbacite mafiju i Đukanovića i stanite u front časnih i poštenih ljudi. Samo složno! Samo jako".