Politika

ABAZOVIĆ ĆE PREDLOŽITI RAŠKA KONJEVIĆA ZA ŠEFA BIROA ZA OPERATIVNU KOORDINACIJU

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević, koji je kandidat za ministra odbrane i potpredsjednika vlade za politički sistem, biće novi šef Biroa za operativnu koordinaciju, saznaje Pobjeda iz krugova bliskih mandataru Dritanu Abazoviću.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Imenovanje Konjevića na tu funkciju očekuje se na jednoj od prvih sjednica buduće vlade.

Biro za operativnu koordinaciju čine direktori Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Uprave policije, Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, generalni direktor Direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove i nadzor Ministarstva unutrašnjih poslova.

U Birou za operativnu koordinaciju su i načelnici Generalštaba Vojske Crne Gore, Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove Ministarstva odbrane, kao i generalni sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Članove Biroa za operativnu koordinaciju imenuje vlada.

Taj biro biće zadužen za izvršavanje i realizaciju zaključaka Vijeća za nacionalnu bezbjednost, utvrđivanje zadataka obavještajnog sektora, koordiniranje aktivnosti organa iz tog sektora.

Na čelu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, po funkciji se nalazi predsjednik vlade.

Osim premijera, Vijeće za nacionalnu bezbjednost čine i potpredsjednik Vlade zadužen za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, kao i ministri pravde, unutrašnjih poslova, odbrane, finansija, vanjskih poslova i integracija, kao i direktor ANB-a.