Politika

AMERIČKA AMBASADORKA: MAROVIĆ DA SE VRATI KUĆI I SUOČI SA PRAVDOM, JAVNOST TO ZAHTIJEVA!

Autor Gordana Bojanić

Slučaj Svetozara Marovića je definicija nekažnjivosti. Nadamo se da će današnje akcije dodatno podstaći crnogorske vlasti da se suoče sa korupcijom, poručila je američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Kako je navela na Tviteru, "znamo da javnost to zahtijeva".

"Ovo je početak. SAD su posvećene promovisanju odgovornosti i borbi protiv nekažnjivosti za one koji su uključeni u značajnu korupciju na Zapadnom Balkanu i širom svijeta, pošto korupcija bilo gdje šteti nacionalnoj bezbjednosti i ekonomskom zdravlju SAD, naših partnera i saveznika", poručila je Rajzing Rajnke.

Iz ambasade su rekli i da Marović treba da se vrati kući u Crnu Goru i suoči sa pravdom i javnošću od koje je otimao.

“Politički lideri moraju promovisati javno dobro a ne lične interese, dok im oni koji ih podržavaju ne smiju dozvoliti da zloupotrijebe svoje pozicije time što neće biti kažnjeni”, naveli su iz američke amabasade na Twitteru.

Kako su rekli, ukoliko ne počne rješavanje endemske korupcije, koja drži Crnu Goru u bezizlaznoj situaciji godinama, ona će nastaviti da sprečava prosperitet Crne Gore.

"Da slabi demokratiju i ometa njen napredak ka EU. Građani Crne Gore zaslužuju mnogo bolje", podvukli su iz američke ambasade.