Koordinaciono tijelo

Radulović, Sekulović, Milatović i Spajić će pratiti primjenu sankcija Rusiji

Autor Gordana Bojanić

Vlada Crne Gore obrazovala je Koordinaciono tijelo za praćenje primjene međunarodnih mjera povodom krize u Ukrajini

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Koordinaciono tijelo čine ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar finansija Milojko Spajić, državni sekretar u Ministarstvu pravde Andrej Milović, glavna pregovaračica Zorka Kordić, savjetnici premijera Vojo Laković i Tijana Ivančević.

"Zadaci Koordinacionog tijela su da prati uvođenje restriktivnim mjera od strane Savjeta Evropske unije, kao odgovor na priznavanja područja ukrajinskih regija Luganska i Donjecka koje nisu pod kontrolom Vlade Ukrajine. Kao i da pšrate uvođenje međunarodnih organizacija čiji je član Crna Gora ili čijim se izjavama pridružuje u skladu sa vanjskopolitičkim prioritetima povodom ratnih dešavanja u Ukrajini", navodi se, između ostalog, u Odluci objavljenoj na sajtu Vlade.

Kako je istaknuto, Koordinaciono tijelo ostvaruje saradnju sa državnim organima, organima državne uprave, lokalne samouprave, lokalne uprave i drugim organizacijama i subjektima nadležnim za primjenu međunarodnih restriktivnih mjera radi prikupljanja podataka, objašnjenja i izvještaja u vezi primjene tih mjera.

Odluka stupa na snagu danom oibjavljivanja u Službenom listu.