Politika

KONATAR: NAPRAVLJEN KORAK U PREGOVORIMA, U NAREDNIH PAR DANA KONAČAN DOGOVOR O NOVOJ VLADI

Autor Mia Radulović Izvor Vijesti

"U ovom trenutku nema promjena u odnosu na početni dogovor - da mjesto predsjednika Skupštine pokriva kandidat SNP-a", poručio je Konatar.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Šef poslaničkog kluba "Crno na bijelo" Miloš Konatar (URA) kazao je da su u toku intenzivni pregovori o formiranju vlade, kao i da je napravljen određeni napredak u odnosu na prošlu sedmicu, kako prenose Vijesti.

Očekuje da mandatar Dritan Abazović u narednih dan-dva izađe s jasnim stavom i obavijesti Skupštinu o predlogu sastava vlade.

"Svi se moramo pomalo pomjeriti s početnih pozicija ukoliko želimo da postignemo dogovor. Očekujem u narednih dan-dva konačan dogovor o novoj vladi", poručio je Konatar novinarima u Skupštini.

Podsjetio je da je šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović rekao da je SNP spreman na određene ustupke.

"Ne mogu govoriti konkretno o tome, ali svakako smo napravili napredak u razgovorima. U ovom trenutku se razgovara o sastavu vlade", kazao je Konatar.

Dodao je i da u ovom trenutku nema promjena u odnosu na početni dogovor - da mjesto predsjednika Skupštine pokriva kandidat SNP-a.

"I ja sam rekao da bih volio da vidim Aleksandra Damjanovića na mjestu ministra finansija. Ali, dok se ne napravi konačan dogovor, nijedno ministarsko mjesto nije sigurno. Krajnju riječ će dati mandatar", istakao je Konatar.