Politika

KRIVOKAPIĆ: NE IZBJEGAVAM SANKCIJE RUSIJI, PRIJETEĆE PORUKE SMIŠLJENE DA SE STVORI PANIKA! INTERVJU PREKINUT!

Autor Gordana Bojanić Izvor RTCG

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je da će službe bezbjednosti reagovati preventivno i spriječiti eventualne akcije koje imaju za cilj ugrožavanje sigurnosti crnogorskih građana.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Krivokapić je rekao da je upoznat sa detaljima prijetećih poruka kojhe su upućene na adrese Vlade i drugih institucija, te da postoji određeni bezbjednosni rizik kao i da je sve "smišljena aktivnost da stvara paniku"

Krivokapić je naveo da građani ne treba da paniče i da institucije rade na otklajanju eventualnih prijetnji.

"Razgovarao sam sa direktorom ANB, određenih saznanja imamo, a javnost će biti blagovremeno upoznata", kazao je premijer.

Predsjednik Vlade kaže da je konsultovao pravnike i da je bio mišljenja da je odluka o Kordinacionom tijelu za restriktivne mjere prema Ruskoj Federaciji najbolji odgovor povodom dešavanja u Ukrajini. On navodi da je bilo vrlo neprijatnih dešavanja na jednoj od sjednica Vlade na kojoj mjere prema Rusiji nijesu usvojene.

Optužio je šefa diplomatije Đorđa Radulovića da se ponašao neprijstojno prema njemu kao premijeru.

"Upozorio sam ga na toj sjednici da izađe, a ako neće, ja ću. Pošto nije htio, ja sam napustio sjednicu", podvukao je Krivokapić.

On je kazao da ne izbjegava sankcije Rusiji i uvođenje sankcija.

"Teritorijalni integritet i suverenitet u ovom slučaju Ukrajijne, nemam oko toga dileme, on se mora sačuvati", kazao je crnogorski premijer.

On je rekao da je Crna Gora podržala da se Rusija i Ukrajina isključe iz Evropske banke za obnovu i razvoj.

Na molbu urednika emisije "Okvir", Zorana Lekovića,s obzirom da se ne osjeća najbolje, intervju je prekinut.