Politika

DF: NOVOVIĆ DA PROCESUIRA KATNIĆA, ČAĐENOVIĆA I PAŽINA ZBOG MONTIRANJA DRŽAVNOG UDARA

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević kazali su da u sudnici ne mogu biti i oni i specijalni tužilac Saša Čađenović, jer on, kako tvrde, treba da bude na optuženičkoj klupi sa bivšim ministrom pravde Zoranom Pažinom, kao i sa Milivojem Katnićem.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Mandić i Knežvić su pozvali novog GST Vladimira Novovića da podigne krivične prijave protiv Katnića, Čađenovića i Pažina, zbog kako kažu, montiranja državnog udara.

Oni su na današnjoj konferenciji za novinare kazali da žele javnosti da prezentuju dokaze zloupotrebe institucija.

“Prevashodno od Ministarstva pravde i SDT u kreiranju i montiranju optužnice i slučaja državnog udara”, naveo je Knežević.

Govoreći o “krunskim dokazima” koje posjeduju, Knežević je pročitao izjavu advokata jednog od optuženih za učestvovanje u državnom udaru – Džozefa Asada.

“Ja ovdje imam izjavu njegovog advokata o iskustvima sa tužilaštvom Crne Gore, dominantno sa Katnićem, Čađenovićem i Pažinom koji je tada bio potpredsjednik Vlade. U dokumentu kojeg imam jasno je da je advokat bio pozvan u Podgorici, da je bio pod pritiskom Pažina nagovori klijenta Asada da optuži mene i Mandića”, poručio je on.