Politika

JOKOVIĆ: NISAM POTPISAO SPORAZUM, NE MOGU DATI ODGOVOR O SASTAVU MANJINSKE VLADE

Autor Gordana Bojanić

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je da ne može dati precizan odgovor o sastavu manjinske vlade.

Izvor: MONDO/Milena Mijušković

“Kada je u pitanju sastav vlade ne mogu dati precizan odgovor. Mi smo u razgovoru sa mandatarom dogovorili principe i dalje je na mandataru da predstavi Parlamentu i zatraži zakazivanje sjednice Skupštine i sastav Vlade i ko bi u toj Vladi učestvovao”, kazao je Joković novinarima u Skupštini.

Joković ističe, da je Glavni odbor te partije donio odluku koja je za njih prihvatljiva Vlada i da mogu početi razgovore za njeno formiranje, te da će je sačinjavati SNP, GP URA i manjinske partije.

On je poručio da kada je riječ o sporazumu koji podrazumijeva osudu genocida u Srebrenici, nije potpisao takav dokument.

“Nisam potpisao takav dokument. To nije precizna informacija”, kazao je Joković.

Na pitanje šta ako to bude uslov za formiranje manjinske vlade, kako će se SNP izjasniti, Joković kaže:

“Ne mogu da nagađam ako bude i šta bude dogovorili smo sa mandatarom oko principa i prioriteta nove Vlade i ne mogu da razmatram druga pitanja. Suština je da smo usaglasiti prioritete, što je za nas važnije od rasporeda resora. Za ostala pitanja ćemo razgovarati kad dođu na dnevni red”, rekao je Joković.