Politika

MEDOJEVIĆ: GRAĐANI BRINU KAKO DA PLATE RAČUNE, NE ZANIMA IH STAV O SREBRENICI, RUSIJI...

Autor Gordana Bojanić

Kad ne znate kako da pomognete građanima i privredi, kako sačuvati mir i postići jedinstvo u ratnim okolnostima, onda narodu nudite svađe, podjele i sukobe, poručio je jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

“Građani Crme Gore od Vlade očekuju da sačuvaju mir i stabilnost u zemlji, ekonomsku i biološku suspstancu. Nesvrstavanje u globalnom sukobu velikih sila je imperativ opstanka ove države i naroda. Suviše smo slabi, posvađani, podjeljeni, opljačkani da bi se opet sukobljavali oko tuđih interesa”, naveo je lider Pokreta za promjene (PzP).

Prema njegovim riječima, političke partije treba da djeluju u pravcu pronalaženja konsenzusa oko funkcionisanja države u uslovima rata u Evropi.

“Vlada treba da se bavi obezbjeđivnjem osnovnih životnih namirnica, ljekova, sprečavanjem lihvarske cijene i pljačku građana kroz nekontrolisane cijene, obezbjeđivanje funkcionisanja svih sistema u državi, očuvanju svakog radnog mjesta, podršci ekstremno siromašnim i socijalno ugroženim građanima. Građane suočene sa brigama kako platiti račune, prehraniti porodicu, sačuvati radno mjesto, u ogromnoj većini ne zanima stav političkih partija o Srebrenici, sankcije Rusiji, EU integracijama i drugim globalnim problemima”, pojasnio je Medojević.

Kad ne znate kako da pomognete građanima i privredi, navodi on, kako sačuvati mir i postići jedinstvo u ratnim okolnostima, onda narodu nudite svađe, podjele i sukobe.

“U ovim teškim vremenima, jedino što imamo je država. Moramo pokazati istorijsku odgovornost. Samo dogovorom i slogom možemo proći kroz ove turbulencije bez velikih lomova. Vremena su opasna i ne gasite vatru banzinom”, zaključio je Medojević.