Politika

ABAZOVIĆ: NAŠA STRANA SE ZNA, AKO NEKO MISLI DRUGAČIJE PRAVI ŠTETU CRNOJ GORI

Autor Gordana Bojanić

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je da je današnja sjednica Vlade završena, a ne prekinuta.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić i Nikoleta Vukčević

Abazović je novinarima rekao da je današnja sjednica Vlade završena, a ne prekinuta.

"Nije sjednica prekinuta, nego je premijer izašao i rekao - sjednica je završena za danas i nemam namjeru da se vraćam, a možemo elektronski da se izjasnimo", kazao je Abazović na vanrednoj pres konferenciji.

Potpredsjednik Vlade je poručio i da se u kriznim situacijama moraju zauzimati strana, te da smo u ovom trenutku na strani Sirije, Venecuele, jer nijesmo uveli sankcije Rusiji.

On je naveo da je sve bilo u redu do tačke o uvođenju sankcija Rusiji kada je premijer Zdravko Krivokapić predložio nove zaključke u odnosu na Komisiju za politički sistem.

"Naša strana se zna, ako neko misli drugačije mislim da pravi štetu i podriva ono što je naš cilj, a to je članstvo u EU", kazao je Abazović.

On je naveo da neće glasati za onakva rješenja kakva je predložio premijer Zdravko Krivokapić.

"Krivokapić je predlagao da ovlasti MVP da sprovodi EU politiku, ali nije to dovoljno, jer ne može MVP da prati ko ulazi ili da uzima jahte", naveo je Abazović.

Abazović ističe da je njegov zahtjev bio da se zaključak napravi da se Vlada CG uskladi sa odlukama Savjeta EU o restriktivnim mjerama prema Rusiji.

Naveo je i da Vlada danas ne bi imala kvorum da nijesu došli on, kao i ministri Đorđe Radulović i Sergej Sekulović.

On je naveo da su sporazum potpisali iste one parije koje su potpisale Memorandum o saradnji.

“Ako budemo sastavljali vladu sva pitanja koja budu misli da su škakljiva neka stave na sto”, naveo je Abazović, i dodao da načelno do ponedjeljka očukuje odgovore ostalih partija o manjinskoj vladi.

“Neka se ili desi što prije ili da idemo na izbore”, poručio je Abazović.