Politika

ABAZOVIĆ: STOJIMO ČVRSTO UZ NAŠE PARTNERE I OSUĐUJEMO AGRESIJU RUSKE FEDERACIJE NA UKRAJINU

Autor Jovana Raičević

Spoljna politika Crne Gore predstavljena je najbolji mogući način, i svima je jasno da mi stojimo čvrsto uz naše EU i NATO partnere, da osuđujemo agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu, saopštio je vicepremijer Dritan Abazović, nakon Antalijskog diplomatskog foruma.

Izvor: Vlada Crne Gore

"Stajemo čvrsto uz teritorijalni integritet Ukrajine i uz ukrajinski narod, ali i uz narod Ruske Federacije koji se suprotstavlja svojoj političkoj eliti u ostvarivanju ratnih pihoda u 21. vijeku", dodao je on.

On je naglasio da za Crnu Goru dolaze bolji dani.

“Crna Gora je zemlja velikih mogućnosti, izuzetno sam optimističan za našu budućnost. Vjerujem da nova situacija koliko god izgledala ozbiljno, u velikoj krizi u kojoj se svijet našao je pokazatelj da evropske integracije nemaju nikakve alternative. Da Crna Gora, koja je frontmen evropskih integracija mora završiti domaće zadatke, a da će Evropska komisija to znati da cijeni i da će nam omogućiti da u što skorijem periodu budemo punopravna članica EU”, kazao je on.

To je prema njegovim riječima, važno ne samo za Crnu Goru nego i za stabilnost regiona.

“Siguran sam da smo otvorili perspektive za otvaranje nekih novih turističkih tržišta, da će nakon smirivanja ove globalne situacije uslijediti invazija turista u Crnoj Gori iz različitih zemalja svijeta, i vjerujem da za Crnu Goru slijede bolji dani”, poručio je, pored ostalog, Abazović.