Politika

ĐUKANOVIĆ: IZOSTANAK REAKCIJE NA ODLUKU EU KOMPROMITUJE CRNU GORU

Autor Gordana Bojanić

Izostanak reakcije crnogorske Vlade na odluku Evropske unije (EU), da suspenduje aktivnosti ruskih emitera, kompromituje Crnu Goru kao kredibilnog NATO saveznika i partnera i buduće članice EU, ocijenio je predsjednik države Milo Đukanović.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

“Nema mjesta za nepostupanje i indiferentnost prema sistematskom manipulisanju informacijama i dezinformisanju o zločinu i onima koji ga u ovom trenutku trpe”, poručio je Đukanović na Tviteru.

Kako je ocijenio, odluka EU da suspenduje aktivnosti ruskih emitera je adekvatan odgovor na kontinuirano sprovođenje dezinformisanja i manipulacije informacijama protiv EU i evropskog jedinstva.

"Na sistematsku kampanju i opasnost djelovanja targetiranih platformi, prisutnih i na Zapadnom Balkanu, Crna Gora je kontinuirano upozoravala, dijelom vođena i sopstvenim iskustvom konstantnog destabilizovanja od strane proruskih medija u proteklih nekoliko godina", rekao je Đukanović.

On je poručio da je neprihvatljiv nastavak nedozvoljenog djelovanja i zloupotrebe medija u svrhu opravdanja agresije Rusije na Ukrajinu.

"Izostanak reakcije Vlade Crne Gore na odluku EU kompromituje zemlju kao kredibilnog NATO saveznika i partnera i buduće članice EU", kazao je Đukanović.