Politika

VUKSANOVIĆ - STANKOVIĆ: SNP-u NIJE MJESTO U VLADI, NEGIRAJU CRNOGORSKU NACIJU

Autor Gordana Bojanić

Socijalističkoj narodnoj pariji nije mjesto u budućoj evropskoj Vladi, jer je riječ o partiji koja negira crnogorsku naciju, ocijenila je za Gradsku radio-televiziju poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Komentarišući izjavu predsjednika SNP Vladimira Jokovića da u manjinskoj Vladi ne treba da budu SD i SDP, ona je istakla da je SDP jedina bila na pravoj strani istorije i građanske, multietničke Crne Gore, dok SNP nije podržala rezoluciju o genocidu u Srebrenici, kao i smjenu ministra pravde Vladimira Leposavića koji je negirao genocid.

“To je partija koja negira crnogorsku naciju i koja nije osudila agresiju Rusije na Ukrajinu, tako da toj partiji nije mjesto u evropskoj Vladi. Iz te partije su iznikli današnji Demokratski front i Demokrate, tako da je potpuno jasno o kome je riječ. To je minijaturni sedmi bataljon. Najpametnije bi im bilo da Socijaldemokratsku partiju, koja zastupa prave evropske vrijednosti, apsolutno ne pominju”, poručila je Vuksanović Stanković.