Politika

JOKOVIĆ: PREGOVORI SA ABAZOVIĆEM MOGU DA POČNU SJUTRA, FUNKCIJE NAM NISU VAŽNE

Autor Gordana Bojanić

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković rekao je da je Glavni odbor ovlastio predsjedništvo stranke da razgovara sa mandatarom Dritanom Abazovićem o ulasku u maninjinsko-tehničku vladu.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Kako je rekao, odluka je donijeta u demokratskoj atmosferi i svako ko je imao drugačije mišljenje maksimalno je ispoštovan.

Više od dvije trećine članova Glavnog odbora podržalo je pokretanje pregovora o ulasku Socijalističke narodne partije u manjinsko-tehničku vladu. Predlog da SNP bude dio vlade podržalo je 97 članova GO, što je za desetak glasova više nego što je bilo potrebno. Protiv su bila 32 člana Glavnog odbora.

Joković je rekao da SNP čvrsto stoji na svojim pozicijama i ostaje na putu kojim je koračala 25 godina, te da stranka nije uradila ništa protiv svojih interesa. Kazao je da funkcije nijesu najvažije za SNP.

"Prioriteti su Temeljni ugovor sa SPC, popis stanovništva, Otvoreni Balkan, čišćenje biračkog spiska, zakon o porijeklu imovine, zakon o lustraciji, izbore u jednom danu...To su naši uslovi...Nadam se da će ova vlada uraditi ono što nije vlada Zdravka Krivokapića", rekao je Joković.

On je podvukao da će SNP ići samostalno na beranske izbore. Kazao je da nema ništa protiv protesta koji je danas održan ispred prostorija SNP od strane jednog broja članova nikšićkog odbora.

"SNP je demokratska stranka. Članovi OO SNP Nikšić su glasali kako su glasali", rekao je Joković.

On je ponovio da SNP ne podržava da SDP i SD budu dio vlade, imajući u vidu njihovo ranije političko djelovanje i veze sa prethodnim režimom.

Joković je rekao da žale zbog ratnih dešavanja u Ukrajini i da će SNP o rezoluciji u parlamentu i svemu, kada za to dođe vrijeme, iznijeti stav.

Najavio je da pregovori sa mandatarom Dritanom Abazovićem mogu početi već sjutra, te da je optimista.

"Vjerujem da to može biti uspješno završeno, moramo imati deblokadu institucija", kazao je Joković.

Tagovi

SNP