Politika

KABINET KRIVOKAPIĆA: BESPRIZORNE MANIPULACIJE LIDERA DF-a

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Da li su predstavnici DF-a zaboravili da je prije nekoliko godina lider NOVE Andrija Mandić obećavao pojedinim inostranim adresama podršku za NATO, o čemu svjedoče depeše koje su objavile pojedine neprofitne medijske organizacije.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Kabinet predsjednika Vlade u tehničkom mandatu Zdravka Krivokapića reagovao je povodom, kako kažu, tendencioznih poruka lidera DF-a.

"Povodom tendencioznih poruka lidera DF-a i manipulativnih konstrukcija njihovih medija, kojima državne obaveze predsjednika Vlade u tehničkom mandatu stavljaju u kontekst navodne saradnje sa Milom Đukanovićem, postavljamo nekoliko pitanja, čiji će odgovori (ako ih bude) doprinijeti spoznaji 'principjelnosti' i 'kredibilnosti' stavova ovog političkog saveza. Kako je potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić spriječio slanje crnogorskih vojnika u Ukrajinu, kada se Savjet za odbranu i bezbjednost nije ni sastao, niti je to bila tačka dnevnog reda o kojoj se raspravljalo", navode iz kabineta Krivokapića.

Dalje pitaju "da li se DF zalaže za integraciju Crne Gore u EU, i ako da, zašto djelovanje Vlade u tom pravcu, sopstvenom članstvu predstavljaju kao izdaju?"

"Da li su predstavnici DF-a zaboravili da je prije nekoliko godina lider NOVE Andrija Mandić obećavao pojedinim inostranim adresama podršku za NATO, o čemu svjedoče depeše koje su objavile pojedine neprofitne medijske organizacije? Kako je moguće da se blokadom saobraćajnica predstavnici DF-a danas bore protiv izdaje narodne volje, a dan kasnije idu na zajedničke proslave sa ljudima koji tu izbornu volju dovode u pitanje", ističu iz kabineta.

Da li je izdaja, navode, kada u izjavama "podržavate političare iz regiona koji se zalažu za teritorijalni integritet Ukrajine, a za isti odnos po tom pitanju predsjedniku Vlade docirate neku novu izdaju i nedosljednost?"

"Da li je izdaja kada vam glasanje susjedne i bratske države u Ujedinjenim nacijama za rezoluciju protiv napada Rusije na Ukrajinu izgleda prihvatljivo, a neprihvatljivo je kada to čini vaša sopstvena država? Stoga, da bi sve bilo jasnije, neka se DF izjasni: jesu li i dalje za crnogorsko članstvo u EU ili su promijenili spoljnopolitički kurs, a da o tome nisu obavijestili javnost i sopstveno članstvo", zaključuje se u saopštenju kabineta Krivokapića.