Politika

BULAJIĆ SPREMAN DA ZAKAŽE SJEDNICU ČIM SE DOGOVORE POBJEDNICI IZBORA 30. AVGUSTA

Autor Gordana Bojanić

VD predsjednika Skupštine Crne Gore dr Strahinja Bulajić i poslanik Demokratskog fronta Predrag Bulatović razgovarali su sa šeficom Delegacije Evropske unije Oanom Кristinom Popom i ambasadorom Francuske Кristijanom Timonijeom.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Na sastanku je bilo riječi o trenutnoj političkoj krizi u Crnoj Gori, ulozi Skupštine Crne Gore i političkih predstavnika u tom procesu.

“Bulajić je ponovio svoj principijelni stav o poštovanju Ustava i zakona, kao i želju za dogovorom u okviru postojeće parlamentarne većine”, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

On je istakao da je spreman zakazati sjednicu parlamenta čim dođe do zajedničkog stava onih političkih snaga koje je narod izabrao da budu vlast na izborima od 30. avgusta 2020. godine.

Takođe, Bulajić je ponovo pozvao na dijalog i rekao da je u svakom momentu spreman sjesti za sto sa kolegama iz parlamentarne većine i nađe najbolje rješenje za postojeću situaciju.

Кazao je da, ukoliko ne bude konsenzusa, treba otvoriti razgovore o datumu raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora koje bi pripremila tehnička vlada.

Sagovornici su naglasili značaj dijaloga i kompromisa, te da je Crnoj Gori mjesto u Evropskoj uniji, na čemu treba predano raditi.