Politika

DPS: REZOLUCIJA DA BUDE JEDNOGLASNO USVOJENA

Autor Gordana Bojanić

Rezolucija povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu treba da bude usvojena jednoglasno u Skupštini Crne Gore, saopštio je klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), navodeći da najoštrije osuđuju vojnu agresiju Rusije.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Iz DPS-a su kazali da su usljed aktuelnih ratnih dešavanja i svih posljedica koje one sa sobom nose, u skupštinsku proceduru predali Rezoluciju povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu.

“Smatramo da Skupština usvajanjem predloženog dokumenta, mora najoštrije osuditi otvoreni čin agresije i vojne intervencije koju su preduzele oružane snage Russije prema Ukrajini, kao nezavisnoj i međunarodno priznatoj državi”, kaže se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, to bi bio i način da se uputi apel na organe vlasti Rusije da hitno zaustave svoja vojna dejstva i prekinu akt agresije.

“U cilju iskazivanja potpune spremnosti da Crna Gora svoju politiku do kraja usklađuje sa svojim evropskim saveznicima, za očekivati je da Skupština Crne Gore pruži podršku do sada preduzetim mjerama od Evropske unije i partnerskih država na suzbijanju akta agresije”, navodi se u saopštenju.

U DPS-u smatraju da je potrebno iskazati najdublje saosjećanje sa narodom Ukrajine koji se trenutno suočava sa, kako su rekli, najvećim izazovima i patnjama od završetka Drugog svjetskog rata.

Iz te partije su pozvali na puno poštovanje i očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, hitan prestanak uništavanja vojnih i civilnih objekta, i ugrožavanja života miliona ljudi, od kojih su to uglavnom nedužni civili.

Iz DPS-a su poručili da su uvjereni da će na osnovu navedenih činjenica, Rezolucija biti jednoglasno usvojena u crnogorskom parlamentu.

Tagovi